Over mij

Buitenmens, coach, moeder, Phoenix, lange afstandswandelaar, motivator, kleurrijk, aandachtig luisteraar, genuanceerd, alles heeft meerdere kanten, spelen met taal, scherpe analyse, diplomatiek uitdagen, Beter ademen®, nieuwsgierig, gewoon mijzelf, globetrotter, originele kijk op dingen, persoonlijke groei, veelzijdig, doorgrondend, natuurbewonderaar, levenswijs, recht door zee.

Ik ben Annemarie, energieke en creatieve zestiger en moeder van twee prachtige volwassen dochters. Ik ben iemand met vele interesses. Een daarvan is persoonlijke ontwikkeling en niet in het minst die van mijzelf. In de loop der jaren heb ik daarin mijn eigen pad gelopen zowel in mijn persoonlijke als werkbare leven.

In mijn loopbaan heb ik uiteenlopende functies gehad die een mooie weerspiegeling geven van de persoon die ik in even zovele facetten ben: als mede eigenaresse van een makelaarskantoor bracht ik mensen en huizen bij elkaar, als reïntegratiemanager begeleidde ik uitgevallen werknemers terug naar de oude of nieuwe werkplek. En als loopbaancoach liet ik middels 1-op-1 coaching of groepstrainingen mensen (her)ontdekken wie ze waren en wat ze qua werk zochten. Daarna een switch naar stewardess en een heerlijk luchtig en vluchtig leven geleid. Inmiddels deze prachtige baan vaarwel gezegd om datgene vorm te geven wat al langere tijd als sluimerend verlangen naar boven kwam: een eigen coachingspraktijk.

Vanaf jonge leeftijd heb ik zorgvuldig leren kijken en aandachtig leren luisteren, of anders geformuleerd: zien wat nog in het licht mag komen en horen wat ook nog woorden mag krijgen. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen drijft en stel vragen om dat te laten ontdekken.

Mijn professionele scholing heb ik onder meer genoten bij Phoenix Opleidingen, waar ik de driejarige opleiding Professionele communicatie en de specialisatie Systemisch Werken heb gevolgd. En het bewust inzetten van de adem als bijna meesterlijk en tegelijkertijd wonderlijk eenvoudige instrument naar adem-bewust-zijn heb ik ontdekt bij de Adem Academie Nederland, al waar ik de opleiding Trainer en transformatiecoach en de Masterclass van de Methode Beter ademen®️ heb doorlopen.

Mijn missie is om mensen hun oorspronkelijke zelf te laten (her)vinden. Om daarmee in hun natuurlijke kracht en tot volledige bloei te komen. Om hen te helpen ontdekken wat ze allemaal in huis hebben en hoe ieder dit op zijn eigen authentieke manier kan vormgeven. Zijn wie je ten diepste bent in studie, werk en privé. Voluit en vrijuit leven.